Abonneer je gratis op Techzine!

Apple zal volgend jaar vaker voor de rechter gedaagd worden in privacyrechtszaken. Dit speculeert althans een Amerikaanse advocaat. Andere bedrijven zullen er echter ook aan moeten geloven. Eerder werd Apple al aangeklaagd, omdat het bedrijf privégegevens van klanten naar adverteerders zou sturen.

Het versturen van privégegevens van klanten naar adverteerders gebeurde zonder toestemming van de klanten en gebruikers. De Amerikaanse advocaat Kevin Pomfret die gespecialiseerd is in privacy wetgeving verwacht volgend jaar meer van dit soort zaken tegen Apple. Dit vermeld hij in een interview met het Amerikaanse blad InformationWeek. Volgens Promfret zullen meer consumenten volgend jaar naar de rechter stappen om hun privacy te beschermen. Hij zou dan ook niet verbaasd zijn als er veel meer rechtszaken komen, meldt hij in het interview.

Maar de advocaat zegt wel dat de Amerikaanse wet onduidelijk is over privacyschending ondanks dat de regering er vaak over discussieert. Volgens de advocaat is het te verwachten dat ook andere bedrijven in de toekomst eerder aangeklaagd worden, voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Google. InformationWeek geeft aan dat Apple niet wil reageren op de uitspraken van de advocaat.