Abonneer je gratis op Techzine!

Het Aloysius College heeft de aangifte die zij eerder deze week tegen een hackende student deed toch maar ingetrokken. Dit gebeurde nadat beide partijen na alle media aandacht besloten nogmaals rond de tafel te gaan zitten.

Afgelopen dinsdag schreven wij al een bericht dat een Haagse student zijn eigen FaceMash variant had gemaakt met de gegevens van zijn medeleerlingen. Hiervoor zou hij volgens het Aloysius College het administratiesysteem hebben gehackt en zo aan de gegevens zijn gekomen.

De zestienjarige Jamie beweerde echter al meerdere malen te hebben geprobeerd contact op te nemen met de school. Hier werd echter steeds geen gehoor aan gegeven en daarop besloot Jamie het op een andere manier duidelijk te maken. Jamie ontwikkelde zijn eigen FaseMash variant en maakte op deze manier heel snel duidelijk dat het systeem van school niet waterdicht is. Jamie deed dit volgens eigen zeggen allemaal met goede bedoelingen.

De school was in eerste instantie minder gecharmeerd van Jamie zijn actie en deed aangifte van inbraak en diefstal. Alle media aandacht die het vervolgens opleverde had de school niet verwacht. Met deze reden zijn Jamie en de Haagse school nog een keer in gesprek gegaan. Het gesprek was volgens beide partijen uiterst positief en dit heeft ervoor gezorgd dat het college zijn aangifte heeft ingetrokken. Jamie gaat nu meehelpen het lek te dichten en een online platform op te richten. Hiermee moet de communicatie tussen school en leerlingen een stuk beter gaan verlopen.