1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Twee leerlingen (van dertien en veertien jaar oud) die hun lessen volgen aan een middelbare school in Den Haag hebben te horen gekregen dat hun middelbare school aangifte tegen hun heeft gedaan bij de politie. De leerlingen hebben namelijk een cijferlijst aangepast, nadat ze toegang hadden gekregen tot de cijferlijst van een docent.

De veertienjarige leerling had toegang gekregen tot de gegevens van de wiskundelerares door deze te onderscheppen. Hoe deze gegevens onderschept zijn is niet exact bekend, maar volgens het Algemeen Dagblad gebruikte de veertienjarige leerling de gegevens om er "onjuiste" dingen mee uit te halen. Hij heeft namelijk zijn cijfers voor het vak wiskunde veranderd door middel van de informatie die hij verstrekt had gekregen.

De veertienjarige leerling had echter niet alleen informatie lopen veranderen bij zichzelf, want hij heeft ook aanpassingen gedaan aan de cijfers van de klasgenoten. De klasgenoten waren hier echter niet blij mee en klaagden over het feit dat de gegevens die op hun cijferlijst stonden niet juist waren in verhouding met de behaalde cijfers.

De andere leerling van dertien jaar oud zou de gegegens van de veertienjarige leerling hebben gekregen, maar hij heeft geen aanpassingen gedaan aan de cijfers van zichzelf en van klasgenoten. Hij is echter wel ingelogd geweest op het systeem met de desbetreffende cijfers van de school in Den Haag.