Maandag is er op het Aloysios College in Den Haag ophef ontstaan nadat een leerling de slechte beveiliging van diens school aan wilde tonen. Hij deed dit erg origineel door middel van een eigen FaceMash variant te maken. De school heeft inmiddels aangifte gedaan maar de leerling achter de website spreekt van goede bedoelingen.

De jongen wilde slechts aantonen dat de beveiliging niet in orde is. Hij zou met deze reden al meerdere malen contact hebben proberen op te nemen maar het Aloysios College wilde niet naar hem luisteren. De jongen zegt dat hij via het openbare netwerk makkelijk bij allerlei gegevens kon komen. Vervolgens gebruikte hij een speciale tool om de gegevens aan elkaar te koppelen.

De website waarop de leerlingen op uiterlijk beoordeeld konden worden is slechts drie uur online geweest. In deze drie uur werd de website wel ruim 33.000 bekeken.

De school noemt de website illegaal en zou de persoon erachter een hacker vinden. Met deze reden heeft het Aloysius college aangifte gedaan. Volgens de systeembeheerders van het college zou de leerling het administratiesysteem gehackt hebben en zo gegevens hebben achterhaald.