2min Security

Postcodeloterij-site zo lek als een mandje

De gegevens van gebruikers van de Postcodeloterij lagen de afgelopen dagen open en bloot op straat. Een website van de Postcodeloterij genaamd gelukscode.nl is namelijk zo lek als een mandje. De Postcodeloterij zelf ziet echter geen problemen, wel hebben ze de website inmiddels maar offline gehaald.

Postcodeloterij-site zo lek als een mandjeAbonnees kregen van de Postcodeloterij onlangs een "gelukscode" thuis gestuurd. Wanneer de deelnemer deze code invoerde op de website, kon men zien wat hij of zij had gewonnen. Wanneer echter lukraak een andere code werd ingevoerd, verschenen de gegevens van andere deelnemers. De Rotterdammer Martin Ackermans kwam afgelopen donderdag achter het lek.

De Postcodeloterij zelf ziet echter het probleem niet. In een reactie melden zij dat het bekend was dat de gegevens van andere te zien waren. "Iedereen vult toch zijn eigen code in? En de meeste gegevens zijn ook te vinden in de telefoongids" aldus een woordvoerder van de Postcodeloterij. Inmiddels is de website wel uit de lucht gehaald.

Dit soort lekken komen de laatste tijd steeds meer voor en kan grote gevolgen met zich mee brengen. Zo kunnen oplichters de gegevens doorverkopen aan bedrijven en kunnen er dure aankopen en afschrijvingen worden gedaan zonder dat men daar iets vanaf weet.

Bron:NU