De website van Grolsch is afgelopen weekend gehackt waardoor de gegevens van mensen die meededen aan een actie waarbij een bierkoeler te winnen was zijn achterhaald, de dader is vooralsnog onbekend.

De dader wist de website waarop de actie stond te hacken en kreeg daardoor toegang tot de gegevens van de mensen die mee hebben gedaan aan de actie. Er zijn allerlei gegevens opgeslagen voor deze actie zoals e-mail adressen, namen en actiecodes.

De hacker lijkt geen kwade bedoelingen te hebben want deze stelde meteen de bierbrouwer op de hoogte van de gebrekkige beveiliging. De bierbrouwer reageerde geschrokken en zal de beveiliging verbeteren om herhaling te voorkomen. Grolsch heeft inmiddels erkent dat het mogelijk is geweest om gegevens van de website af te halen. Grolsch zal de actie ook gewoon voort blijven zetten.

Grolsch-drinkers vinden op de verpakking van hun bier een actiecode die zij in kunnen vullen op de website van Grolsch. Met deze actiecode maken zij kans op het winnen van een bierkoeler die de bierbrouwer elk uur verloot onder haar drinkers. Grolsch hield deze actie vorig jaar ook al, toen was de actie een groot succes en deden er duizenden mensen mee.