Abonneer je gratis op Techzine!

Ongeveer 40 Zuid-Koreaanse websites zijn afgelopen nacht het doelwit geweest van DDoS-aanvallen. Na aanleiding van deze aanval heeft Zuid-Korea haar alertheid met betrekking tot cyberaanvallen verhoogt.

De getroffen websites zijn grotendeels gerelateerd aan de overheid van Zuid-Korea. Onder de getroffen partijen bevonden zich bijvoorbeeld de websites van de inlichtingendienst, ministerie van defensie, de belastingdienst en het parlement. Ook was de website van het Amerikaanse leger in Seoul een doelwit. Een deel van de websites zijn inmiddels weer online en Zuid-Korea is momenteel bezig de schade te herstellen.

De cyberaanval van vandaag lijkt veel op een vergelijkbare aanval in juli 2009. Hierbij werden ook een groot aantal websites waaronder die van het Witte Huis en Washington uit de lucht gehaald door middel van een DDoS aanval. Daarnaast waren ook websites uit Zuid-Korea doelwit. Volgens het hoofd van de inlichtingendienst Won Sei Hoon zat Noord-Korea destijds achter de aanvallen. Onduidelijk is nog wie er achter de aanvallen van vandaag zit.