1 min

Er lijkt geen eind aan te komen, hackers die het hebben voorzien op Sony. Nadat eerder deze week de website van Sony BMG in Griekenland werd gehackt meldt Sony vandaag dat ook websites uit Indonesië en Thailand het slachtoffer van hackers zijn geworden.

Uit voorzorg heeft Sony de websites dan ook meteen uit de lucht gehaald om erger te voorkomen. Het nieuws over de Griekse website werd afgelopen maandag al bekend. Sony bevestigde vandaag dat er inderdaad een aanval is geweest op deze Griekse website en voegde daaraan het nieuws toe dat ook de Thaise en Indonesische websites ten prooi zijn gevallen aan de hackers. Volgens Sony zijn er deze keer geen creditcardgegevens buit gemaakt door de hackers.

Sony heeft het vermoeden dat de Indonesische website het slachtoffer is geworden van een phishing-aanval. Hierbij proberen hackers gevoelige informatie van gebruikers los te peuteren. Op de Indonesische website zou volgens Sony een pagina zijn aangepast die hierop zou duiden. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de getroffen websites weer terug online zullen worden gebracht. Sony wil eerst zorgen dat ook de beveiliging van deze websites helemaal op orde is, voordat ze weer online komen.