Sony is opnieuw het slachtoffer geworden van een hack. Nadat deze week al drie andere websites van Sony werden gehackt, is het deze keer de website van Sony Ericsson die het slachtoffer is geworden. Bij deze hack zijn ook opnieuw gegevens buitgemaakt. Deze keer gaat om de gegevens van zo’n tweeduizend klanten.

Het ziet er naar uit dat hackers er een sport van aan het maken zijn om voor zoveel mogelijk leed bij Sony te zorgen. Eerder werd het PlayStation Network al gehackt en waren onder andere de website van Sony Online Entertainment, de Griekse, de Indonesische en Thaise website van Sony al doel van verschillende aanvallen. Het lijkt erop dat het voor Sony een lange en pijnlijke strijd wordt tegen alle hackers en hun aanvallen. Vandaag viel de website van Sony Ericsson ten prooi.

Bij de hack op de Canadese Eshop van Sony Ericsson zijn de gegevens van zo’n tweeduizend klanten buitgemaakt. Sony verzekerde gelukkig er iedereen wel van dat de wachtwoorden die buit zijn gemaakt, versleuteld zijn en daardoor onbruikbaar zijn. Ondanks dit nieuws is dit geen reden voor de getroffen personen om zich geen zorgen te maken. Uit voorzorg heeft Sony de website offline gehaald, het is onbekend hoe lang het zal gaan duren voordat de website weer online is of hoe de hack is uitgevoerd.