1 min

Sony is wederom het slachtoffer geworden van hackers, er lijkt inmiddels wel een soort hype te zijn ontstaan om Sony te hacken. Dit keer is het echter niet een gamedienst van Sony maar de platenmaatschappij Sony BMG. Daarbij is wederom ook data buitgemaakt, welke ook al is gepubliceerd op internet.

De website in offline gehaald nadat er een bestand online was verschenen met daarin de gebruikersnamen, wachtwoorden, echte namen en e-mailadressen van ruim 8000 gebruikers van de website Sonymusic.gr. Op deze website kunnen gebruikers normaliter muziek aanschaffen en downloaden. Wanneer de website weer online komt is vooralsnog onduidelijk.

Volgens de website Thehackernews.com, die het bestand eerder krijg aangeboden, zou de informatie zijn verzameld via een zogenaamde SQL-injectie.

Sony is al weken het slachtoffer van hackers, eerder werd het PlayStation Network gehackt waardoor gamers weken geen gebruik konden maken van deze dienst. Ook een online PC netwerk van Sony werd later platgelegd. Bij het online komen van het PlayStation Network bleek toen ook nog eens dat het resetten van het wachtwoord kinderlijk eenvoudig was als men over de geboortedatum en het e-mail adres van een gebruiker beschikte. Nu is Sony weer in verlegenheid gebracht doordat deze keer de website van Sony Music is gehackt.