Dit weekend maakten zowel Sony als Nintendo bekend doelwit te zijn geweest van een hackaanval. Bij Sony ging het om de Europese website van het bedrijf en bij Nintendo om een server in de Verenigde Staten. Bij beide hacks werden geen gegevens buitgemaakt aldus de bedrijven.

Voor Sony is het niet de eerste keer dit jaar dat het is gehackt. In totaal zijn dit jaar de gegevens van meer dan 100 miljoen gebruikers buitgemaakt bij Sony. Sony lijkt het slachtoffer te zijn geworden van een soort van wedstrijd onder hackers, waarbij het doel is om een website of server van Sony te hacken. Sony heeft aangegeven van alle hacks aangifte te doen en nauw samen te werken met de FBI en andere overheidsinstanties om de daders op te pakken en te vervolgen.

Ook Nintendo was dit weekend het slachtoffer van een hack. Het bedrijf stelt dat er geen gegevens zijn buitgemaakt en dat het ging om een server in de Verenigde Staten. Meer informatie wilde Nintendo niet vrijgeven, wellicht is het Japanse bedrijf bang dat het anders het volgende grote doelwit wordt van hackers.