1 min

Tags in dit artikel

, ,

China zegt dat ze vorig jaar meer dan een half miljoen keer is aangevallen door cybercriminelen. Meer dan de helft van deze aanvallen zou afkomstig zijn uit de Verenigde Staten en China.

Dat heeft het Chinese persbureau Xinhua gezegd. Het is niet verwonderlijk dat de Chinese regering met deze uitlating op de proppen komt. Vorige week meldde beveiligingsbedrijf McAfee dat de afgelopen vijf jaar cyberspionnen 72 landen, organisaties en bedrijven in de gaten hebben gehouden en belangrijke informatie hebben gestolen.

Volgens McAfee zit er één land achter deze aanvallen, maar het wilde niet zeggen welk land dat was. Onderzoeker en beveiligingsexpert bij McAfee, Jim Lewis, stelde tegenover Reuters dat China naar alle waarschijnlijkheid achter de aanvallen zit.

McAfee stelt dat de hackers hebben ingebroken bij overheidsdiensten van onder meer de Verenigde Staten, India, Zuid-Korea en Taiwan en bedrijven die materiaal leveren aan Amerikaanse strijdkrachten. Het secretariaat van de Verenigde Naties, het Internationaal Olympisch Comité en het internationaal dopingbureau WADA waren andere doelwitten van de hackers.

China wijst de beschuldigingen van de hand en noemt de aantijgingen "onverantwoordelijk".