2min Security

Cybercriminelen lanceren iPhone 5G S

De lancering van de de nieuwe iPhone welke voor morgen op het programma staat is ook bij de cybercriminelen niet onopgemerkt gebleven. Vanmorgen ontvingen wij op de redactie een e-mail met als zogenaamde afzender news[at]apple.com en de titel ‘iPhone 5G S has been released’. Veel van onze lezers zullen meteen doorhebben dat het hier gaat om een spambericht, maar er is duidelijk veel moeite gestoken om de e-mail zo echt mogelijk te laten lijken. Wij kunnen ons dan ook voorstellen dat iemand hier in zou trappen.

De e-mail is uiteraard niet afkomstig van Apple zelf maar van een groepje cybercriminelen die news[at]apple.com als afzender adres hebben ingevuld. Als men op de e-mail klikt zal de browser worden geopend waarnaar er wordt geprobeerd om een .exe bestand te downloaden welke ongetwijfeld in de categorie malware valt. Hieronder een afbeelding van de e-mail die wij ontvingen.

Cybercriminelen lanceren iPhone 5G S

Zoals je kan zien is er veel moeite gestoken in het maken van een mooie e-mail met afbeeldingen die uitlokken tot het klikken op de e-mail en het downloaden van het .exe bestand. Apart is wel dat de criminelen ervoor hebben gekozen om ook een iPhone af te beelden met een fysiek toetsenbord, de kans is namelijk ontzettend klein dat Apple met een dergelijke iPhone op de markt zou komen.