1 min

Zo langzamerhand lijken de geruchten over Apple’s nieuwe iPhone’s steeds concreter te worden. Vandaag wordt gesteld dat beide smartphones op 20 september hun debuut zullen doormaken.

De datum 20 september is afkomstig uit Japan en daarmee hoeft het niet per definitie te betekenen dat de nieuwe smartphone ook in België en Nederland op die dag wordt gelanceerd. Japan was bij de lancering van de iPhone 5 echter wel één van de landen waar Apple de smartphone als eerste uitbracht, de Benelux moest nog een week langer wachten.

Van de iPhone 5S wordt verwacht dat het ontwerp zo goed als identiek is als dat van zijn voorganger. Wel zou de telefoon voorzien zijn van een snellere processor en een vingerafdrukscanner in de Home-knop en is de camera verbeterd en voorzien van een dubbele flitser.

De iPhone 5C is een nieuw product en zal een goedkoper alternatief moeten worden voor mensen die de high-end iPhone’s te duur vinden. Dat betekent echter niet dat de iPhone 5C voor dumpprijzen over de toonbank zal gaan.

Apple zal beide iPhone’s vermoedelijk op 10 september presenteren.