De gezichtsherkenningsfunctie om je toestel te ontgrendelen in Android 4.0 is kinderlijk eenvoudig te misleiden. De functie zou namelijk werken met een simpele foto van de betreffende persoon.

Dit blijkt uit een bericht van een ICT-website uit Maleisië. Deze probeerde de gezichtsherkenningsfunctie van de nieuwe Samsung Galaxy Nexus uit op een beurs in Jakarta. De website kwam achter het probleem toen zij de functie uit probeerde met een simpele foto van het persoon welke getoond werd op een Galaxy Note. Tot grote verbazing van de website ontgrendelde de Galaxy Nexus braaf de telefoon nadat deze de foto geregistreerd had.

Volgens Google is dit te danken aan het feit dat het bedrijf momenteel nog aan het experimenteren is met de software en daardoor een laag beveiligingsniveau heeft. Wanneer je zekerder van je beveiliging wilt zijn raad Google voorlopig dan ook een wachtwoord of pincode aan. Wanneer Google echter gebruik maakt van het hoogste niveau in gezichtsherkenning, zou dit volgens eigen zeggen de meeste veilige manier zijn om een toestel te beveiligen.

Vooralsnog is de Samsung Galaxy Nexus de enige telefoon met daarop Android 4.0. Andere smartphones met Ice Cream Sandwich zullen pas volgend jaar op de markt gaan komen. De Galaxy Nexus zal in december op de Nederlandse markt verschijnen.