1 min

Google heeft op haar sociale netwerk aangekondigd dat diverse smartphones en tablets een update zullen ontvangen naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem. Vanaf vandaag kunnen bezitters van de Nexus S, Xoom Wi-Fi en Galaxy Nexus HSPA+ ook een update verwachten.

Het internetbedrijf belooft dat diverse andere toestellen de komende weken een update zullen krijgen. "Sommigen zullen Ice Cream Sandwich voor de eerste keer ontvangen, anderen krijgen een bijgewerkte versie van het besturingssysteem", aldus Google. Het bedrijf belooft dat Android 4.0.4 de cameraprestaties, schermrotatie en nummerherkenning zal verbeteren. Daarnaast brengt het nieuwe besturingssysteem nog een aantal verbeteringen met zich mee, maar daar wil Google op dit moment niets over zeggen.

Terwijl nog lang niet alle Android-toestellen over Ice Cream Sandwich beschikken, werken Google’s ontwikkelaars op de achtergrond al hard aan de opvolger: Jelly Bean. Volgens de laatste geruchten zou deze versie in de herfst al beschikbaar zijn. De grootste vernieuwing is naar verluidt de mogelijkheid om naadloos te kunnen schakelen tussen Android en Windows 8. Fabrikanten beklagen zich hierover en vinden dat het nieuwe besturingssysteem te vroeg op de markt komt. Zo heeft Ice Cream Sandwich onvoldoende tijd gehad om zich te bewijzen en zullen smartphones met Android 4.0 pas vanaf volgend kwartaal volop verkocht worden.