Uit protest tegen het ACTA-verbod heeft Anonymous opnieuw van zich laten horen. Het hackers collectief kraakte twee websites van de Amerikaanse waakhond Federal Trade Commission (FTC).

Uit protest viel Anonymous afgelopen vrijdag een tweetal websites van de FTC aan. Het ging hierbij om de website van het "Bureau of Consumer Protection’s Business Center" en een website die de "National Consumer Protection Week" promoot. De websites werden ontdaan van hun homepage. Deze werd vervangen door een satirische video over de ACTA-wetgeving.

In deze video wordt een man getoond die verschillende personen neerschiet, omdat zij auteursrechtelijke content downloaden. In een reactie laat het FTC weten dat het de acties van Anonymous zeer serieus neemt. Volgens een woordvoerder van het FTC worden de websites weer online gebracht wanneer men er zeker van is dat de kwetsbaarheden binnen de websites zijn verholpen.

Anonymous laat op haar beurt weten dat zij vijanden van vrijheid van meningsuiting, privacy en internetvrijheid zullen tiranniseren wanneer het ACTA-verdrag wordt goedgekeurd. Afgelopen weken haalde Anonymous ook al de websites van de CIA en de Justice Department offline. Dit was alleen een aanval op de servers van deze organisaties en werd er geen content vervangen.