Donderdagavond is de website van UPC gehackt. Hierdoor konden gebruikers korte tijd niet bij hun webmail. Volgens geruchten zou hackerscollectief Anonymous achter de kraak zitten.

Het ging bij de hack om een simpele defacing van de website. Hierbij wordt de originele website vervangen door een andere pagina, vaak een simpele pagina met een boodschap. Dit was ook het geval gisterenavond op de website van UPC. Hier viel de boodschap "geh scheissn" af te lezen. Nadat UPC de pagina weer terug plaatste en alle problemen had verholpen herhaalde de hack zich echter nogmaals. Bij deze tweede hack bestond de boodschap uit drie vraagtekens (???).

Bij de hack ging het om de Oostenrijkse website van UPC. De website Future Zone meldt dat de hack is uitgevoerd door een Oostenrijkse groep hackers die banden zouden onderhouden met Anonymous. Het hackerscollectief Anonymous toont in een PasteBin namelijk de gegevens van het begin van een beheerssessie (ssh) van UPC. Ook claimt Anonymous in een Twitter-bericht dat er iets groots op het programma zou staan.

Inmiddels draait bij UPC alles weer naar behoren. Klanten van UPC zouden dan ook geen problemen meer moeten ervaren.