1 min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

De New York Times weet te melden dat er een loophole in iOS zit waarmee third-party ontwikkelaars toegang hebben tot foto’s en video’s op een iPhone, iPad of iPod Touch.

Volgens de Times is het mogelijk voor applicaties om foto’s en video’s van een toestel te halen zodra er goedkeuring wordt gegeven door de gebruiker voor foto lokalisatie data. Dit kan zonder verdere berichtgeving.

Nick Bilton van de New York Times heeft een anonieme ontwikkelaar een testapplicatie laten maken, welke dezelfde functionaliteit heeft meegekregen. Zo had de ontwikkelaar de mogelijkheid om locatie informatie, foto’s en video’s te ontfutselen. Volgens onder andere Curio mede-oprichter David E. Chen kunnen de gegevens vervolgens worden geüpload naar een server, waarna het voor Apple onmogelijk is om het gebruik te monitoren of te limiteren. Volgens het artikel zou het probleem ontstaan zijn bij de release van iOS 4 in 2010.

Apple zelf wil geen commentaar geven op de berichtgeving, maar bronnen bij The Verge geven aan dat Apple op de hoogte is gebracht van de problemen en zal het met een oplossing komen in een volgende update. Ook zegt de bron dat de loophole geen bewuste functie is, maar echt een fout in de software.