1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple werkt aan een oplossing voor de problemen met oververhitting van de iPhone 15. De oververhitting zou het gevolg zijn van een bug in iOS 17 en third-party apps.

De afgelopen dagen wordt vaak geklaagd dat de nieuwe iPhone 15 erg warm wordt tijdens gebruik van het toestel. Onder meer tijdens het opladen en bij taken die veel kracht van de processor vereisen.

Apple heeft de klachten tegenover verschillende techsites bevestigd. Volgens de techgigant wordt de iPhone 15 inderdaad warmer tijdens het instellen of herstellen van het device. Dit door een verhoogde activiteit op de achtergrond.

Daarnaast wordt het toestel warmer door recente updates van third party apps die voor een overload van het systeem zorgen. Het gaat om apps als Asphalt 9, Instagram en Uber. Ook zou er een bug zitten in iOS 17.

Probleem aangepakt in iOS 17.1

De techgigant geeft aan dat het met ontwikkelaars samenwerkt om de problemen op te lossen. Instagram zou het probleem met zijn app al eind september hebben opgelost. Apple verwacht dat de problemen met de definitieve release van iOS 17.1, die nu in bèta is, worden opgelost.

De prestaties van de A17 Pro-processor in de iPhone 15 en 15 Pro worden niet aangepakt om het temperatuurprobleem op te lossen. Ook ziet Apple de titaniumbehuizing en aluminium substructuur van de modellen niet als een mogelijke oorzaak van het probleem.

Lees ook: De opvallendste features van de iPhone 15-serie