1 min

Sophos, leverancier van antivirussoftware, heeft een website voor resellers afgesloten nadat zij twee verdachte bestanden op de bijbehorende servers vond. Dit heeft het bedrijf donderdagavond bekend gemaakt. De servers worden momenteel verder onderzocht.

Volgens het bedrijf is er geen informatie over klanten uitgelekt of doorgespeeld aan derden. De twee bestanden op de servers van Sophos werden gedetecteerd door eigen software. De bestanden bevonden zich volgens Sophos op een plek waar deze geen invloed konden hebben op de data van klanten. Desondanks besloot het bedrijf uit voorzorg het portaal voor resellers te sluiten.

Om het zekere voor het onzekere te nemen zullen klanten daarnaast ook een nieuw wachtwoord moeten aanmaken wanneer het portaal weer online en in werking is gesteld. Het bedrijf wil niets uitsluiten en is daarom extra op haar hoede voor bijvoorbeeld verdachte mails. Momenteel onderzoekt Sophos of en hoe hackers zichzelf toegang hebben verschaft tot de servers van het bedrijf.