1 min

Tags in dit artikel

,

Een 21-jarige Nederlander wordt verdacht van het stelen van minstens 44.000 creditcardgegevens. De man is belast met veertien overtredingen, waaronder identiteitsfraude.

Tijdens de eerste zitting ontkent S. schuldig te zijn. De man werd in Roemenië opgepakt, maar werd uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

Volgens de federale aanklagers in Washington is de Nederlander David S., die schuil ging onder de naam "Fortezza", een bekend persoon binnen de hackers-gemeenschap. S. zou volgens de autoriteiten gestolen creditcardgegevens verkopen op websites. De 44.000 gegevens zouden in één transactie verhandeld zijn, het is dan ook niet uitgesloten dat hij nog meer creditcardnummers in handen heeft gekregen en heeft doorgespeeld.

De creditcardgegevens zouden zijn buit gemaakt door het hacken van databases van websites en via malware welke op computers van de slachtoffers werd geïnstalleerd. S. zou hulp hebben gehad van een eveneens 21-jarige Amerikaan, die in november 2011 voor zijn daden werd opgepakt. Op 20 augustus moet S. opnieuw voorkomen.