Twee tieners zijn gearresteerd op verdenking van het handelen in persoonlijke gegevens afkomstig van gestolen creditcards. Ze zouden deel uit maken van het grootste internationale ‘criminaliteits-forum’ op internet.

De verdachten, 17 en 18 jaar oud, werden afgelopen woensdag gearresteerd door de Londense politie op verdenking van samenzwering om fraude te plegen, en het overtreden van de Computer Misuse Act.

De arrestatie is het gevolg van een langdurend politieonderzoek naar het forum. Op het forum, dat bijna 8.000 leden telt, wordt gehandeld in creditcard- en persoonlijke gegevens, waaronder bankrekeningnummers, wachtwoorden en pincodes. Ook werden er op het forum tutorials geplaatst en malware-kits verhandeld, waaronder de bekende Zeus-trojan.

De politie heeft ondertussen meer dan 65.000 creditcardnummers achterhaald. Volgens Symantec verwisselt deze informatie van eigenaar vanaf 10 cent oplopend tot 25 dollar. Gemiddeld wordt er gesproken van 120 dollar potentieel verlies per kaart, met een totaal van 7,8 miljoen dollar voor alle kaarten.