1 min Security

Intel komt met biometrisch wachtwoord

Intel heeft de volgende stap gezet in het beveiligen van persoonlijke gegevens. Het bedrijf heeft een systeem ontwikkeld dat de palm van de hand scant, wat het hedendaagse gebruikte wachtwoord compleet moet vervangen.

Het systeem bestaat uit biometrische sensoren in een apparaat die de handpalm scannen. Tevens zit er in dat apparaat een versnellingsmeter, deze activeert het apparaat zodra het opgepakt wordt. Maar nog belangrijker, als het apparaat niet is opgepakt sluit het alle toegang af, zodat er geen onbevoegd gebruik van het systeem mogelijk is.

Volgens Intel zal dit niet alleen veel veiliger, zijn maar ook veel gebruikersvriendelijker. Je hoeft namelijk niet verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden meer te onthouden. Intel geeft aan dat het systeem nu al beter werkt dan de fingerprint-scanners die op sommige laptops aanwezig zijn. Vooral bij zakelijke producten wordt deze beveiliging toegepast.

Intel schetst het volgende scenario: een computer herkent de gebruiker en geeft deze op een veilige manier de kans om te communiceren met websites van bijvoorbeeld banken en sociale netwerken. De chipfabrikant zegt van plan te zijn om nog in gesprek te gaan met aanbieders van online diensten, zodat deze optimaal kunnen profiteren van dit systeem.

Bron:Telegraph UK