FBI moet informatie verstrekken over backdoor-plan

Abonneer je gratis op Techzine!

Rechter Richard Seeborg van de Amerikaanse districtsrechtbank heeft de kant van de Electronic Frontier Foundation (EFF) gekozen en eist meer inzage in de plannen van het FBI omtrent internetsurveillance.

De FBI heeft al enige tijd plannen om een zogenaamde backdoor in te bouwen in alle vormen van online communicatie. Een backdoor wordt gebruikt om alle beveiligingen van een product te omzeilen, dit zou de FBI een makkelijke manier moeten bieden om privé-informatie op te vragen. De EFF, een Amerikaanse stichting die zich bezighoudt met rechten van burgers op het internet, wil opheldering over de plannen van de FBI.

Eerder al probeerde de EFF meer informatie van de FBI los te krijgen, maar dit leverde het EFF uiteindelijk slechts één pagina aan tekst op, terwijl juist zo’n 8.425 documenten werden opgevraagd. Rechter Seeborg oordeelde nu dat het Amerikaanse ministerie van Justitie niet de juiste procedure heeft doorlopen en wil dat opnieuw gekeken wordt naar de informatie die in eerste instantie ‘achtergehouden’ is.