1 min

Een tiener uit India heeft naar verluidt een applicatie ontwikkeld, waarin malware verscholen zit voor het Windows Phone 8-platform. De applicatie wordt weergegeven als een legitieme app, maar bevat een trojan die gebruikersgegevens kan inkijken.

Het is een gevoelige kwestie voor Microsoft, omdat dit natuurlijk imagoschade oplevert voor het Windows Phone-platform. Ook de jonge leeftijd van de tiener, 16 jaar, is een reden voor schaamrood op de kaken bij Microsoft. Gelukkig voor gebruikers van windows Phone 8is de hacker een zogeheten ethische hacker, hij zal de malware dan ook niet loslaten op de buitenwereld.

Het bedrijf uit Redmond mag van geluk spreken dat de jongen geen duistere plannen heeft met de malware. Hij zal zijn bevindingen namelijk tonen op de International Malware Convention (MalCon) in India op 24 november.

Op dit moment is het niet duidelijk of de trojan een specifieke zwakheid in het Windows Phone 8-platform blootlegt of dat een onoplettende gebruiker zelf eerst een onhandige fout moet maken. Toch roept het wel vragen op over het mobiele besturingssysteem, vooral omdat het verschillende overeenkomsten heeft met het Windows 8-besturingssysteem.