2min Devices

Windows Phone 8 veiligst mobiel OS voor bedrijven

Volgens F-Secure is Windows Phone 8 op het moment de beste keuzen voor bedrijven, wanneer het gaat om veiligheid. Hiermee neemt Microsoft na jaren het stokje van het BlackBerry-platform van Research in Motion over.

BlackBerry is zo’n zeven tot acht jaar het best vertegenwoordigd geweest in bedrijven, dit dankzij de grootse reputatie op het gebied van veiligheid. Nu Research In Motion (RIM) zo enorm worstelt met de constante veranderingen op de mobiele markt, gaan veel bedrijven op zoek naar een alternatief.

Apple’s iOS besturingssysteem scoort over het algemeen net als Windows Phone 8 hoog op het gebied van veiligheid. Mikko Hypponen, Security Chief bij F-Secure, stelt dat er op dit moment meer malware actief is in de besturingssystemen van Apple en Research in Motion, in vergelijking met Windows Phone.

Over Android hoeven bedrijven volgens F-Secure al helemaal niet na te denken. Google’s mobiele besturingssysteem staat al tijden te boek als het een systeem met veel veiligheidsrisico’s, het is dan ook geen verrassing dat Android helemaal onderaan de lijst staat qua veiligheid.

F-Secure heeft in zijn laatste uitgave van zijn mobiele veiligheidsrapport zijn stempel uiteindelijk gedrukt op Windows Phone 8, Hypponen stelt: "Windows Phone is veilig, we hebben geen enkele malware aangetroffen die op dit besturingssysteem gericht is. Wil je een veilige telefoon? Koop een Windows Phone 8-toestel." Volgens Hypponen komt dit ’tekort’ aan malware door de restrictieve natuur van het besturingssysteem.

Bron:Redmond Pie