Dinsdag patch voor kritiek Word-lek

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft zal dinsdag op Patch Tuesday een kritiek lek in Word dichten. Daarnaast zullen nog zes patches worden uitgebracht, waaronder ook patches voor Windows 8.

De patches dichten lekken in Windows, Windows Server, Word en Internet Explorer. Het lek in Word is belangrijk, omdat die de stempel kritiek krijgt van Microsoft, iets wat niet vaak voorkomt bij Microsoft Office-producten.

De meeste bulletins voor Microsoft Office krijgen de beoordeling belangrijk, zelfs als het uitvoeren van externe code door het lek mogelijk wordt gemaakt. Dit is omdat vaak nog interactie van de gebruiker is vereist. Bij deze patch, die van toepassing is op Word 2003, 2007 en 2010, is geen interactie vereist.

Aankomende dinsdag is de laatste Patch Tuesday van 2012. Als we kijken naar de stand van dit jaar, blijkt dat Microsoft dit jaar minder beveiligingslekken heeft gedicht dan in 2011. Dit jaar werden 195 beveiligingslekken gepatcht, tegenover 236 lekken in 2011. Juli en augustus waren de drukste maanden, met elk 26 beveiligingsupdates. September was de rustigste maand: toen werden slechts twee patches voor Visual Studio uitgebracht.

De patches zijn zoals gewoonlijk op dinsdag om 19:00 uur op Windows Update te vinden. Informatie over de patches is alvast hier te vinden.