Volgens Lookout Mobile Security zal 2013 niet veel verbetering meebrengen wanneer we kijken naar de hoeveelheid malware aanwezig op het Android-besturingssysteem. Volgens het bedrijf zouden in het nieuwe jaar mogelijk 18 miljoen Android-apparaten besmet kunnen raken met malware.

Veiligheidsonderzoek van Lookout Mobile Security wijst uit dat van de 1,2 miljard mobiele apparaten die er volgend jaar verkocht zullen worden, ongeveer 18 miljoen apparaten besmet gaan worden met malware. Dit dankzij een enorme hoeveelheid van aanwezige applicaties voor het besturingssysteem en een aantal downloads wat volgens het bedrijf over de 70 miljard heen gaat.

Volgens de veiligheidsfirma is locatie overigens wel van belang bij de kans op besmetting, zo wordt gesteld dat inwoners van de Verenigde Staten maar ongeveer 0,40 procent kans zouden hebben op infectie, terwijl inwoners van Rusland daarentegen 34,7 procent kans hebben om geinfecteerd te raken.

Natuurlijk is de kans op malware grotendeels afhankelijk van de gebruiker, preventieve maatregelen als het downloaden van een degelijk antivirusprogramma uit de Google Play-winkel kan malware grotendeels opvangen, maar alleen officiële applicaties downloaden van respectabele bronnen, helpt natuurlijk ook.