2min Security

McAfee voorspelt meer Windows 8- en NFC-malware

McAfee heeft inmiddels zijn jaarlijkse rapport uitgebracht, waarmee het bedrijf een voorspelling doet voor 2013. Zo zullen we een snelle ontwikkeling zien in de manieren om Windows 8-gebruikers aan te vallen. Ook NFC-wormen zullen hun intrede doen.

Het rapport is inmiddels in PDF-formaat beschikbaar gesteld op de site van McAfee en hierin vinden we een voorspelling dat er in 2013 een snelle ontwikkeling zal zijn in de manieren om gebruikers van Windows 8 gerichter aan te kunnen vallen. McAfee heeft in het verleden al gemeld dat Windows 8 tot op heden het meest veilige besturingssysteem van Microsoft is, maar dat betekent niet dat malware-makers en hackers buitenspel worden gezet.

Verder stelt het rapport ook dat de aanvaller zich vaak richt tot de gebruiker, niet specifiek op het besturingssysteem. Een goed voorbeeld hiervan wordt gevonden in phishing. Deze praktijk richt zich tot de gebruiker, om nietsvermoedend toegang te krijgen tot bijvoorbeeld een Windows 8-installatie.

NFC zal in 2013 in steeds meer smartphones beschikbaar zijn. NFC wordt veelal gebruikt voor het uitvoeren van betalingen en de aanwezigheid van financiële gegevens zorgt er natuurlijk voor dat dit een interessant doelwit wordt voor kwaadwillenden. Zij zullen volgens McAfee wormen ontwikkelen die gericht zijn op het stelen van geld.

Als laatste wordt ook aandacht besteed aan een aantal andere mogelijke bedreigingen die een probleem kunnen vormen voor de PC-gebruiker, zo wordt verwacht dat er lekken gevonden zullen worden in HTML5-websites en -applicaties die misbruikt kunnen worden.

Bron:Neowin