1 min

De Amerikaanse afdeling van Defensie heeft goedkeuring verleend voor het gebruik van BlackBerry 10 en Samsung’s Knox-beveiliging. Door de goedkeuring zijn de BlackBerry Q10, Z10 en Samsung Galaxy S4 nu toegestaan.

Er ontstond eerder nog een kleine rel om de veiligheid van BlackBerry 10, toen de Britse regering geen goedkeuring verleende voor het systeem. Het bleek toen echter dat de keuring vertraging had opgelopen. Dat BlackBerry nu in Amerika goedkeuring heeft gekregen zal als een overwinning voelen voor het bedrijf dat moet vechten voor zijn bestaan. Dat er nu goedkeuring is verleend, kan betekenen dat er grote orders voor de BlackBerry Q10 en Z10 (review) staan te wachten.

De Knox-beveiliging van Samsung is niet tegelijkertijd met de Samsung Galaxy S4 (review) gelanceerd, maar kreeg desondanks wel alvast goedkeuring van Defensie. Knox komt pas in juli beschikbaar en de orders voor de Galaxy S4 moeten dus misschien nog even in de koelkast.

Grote afwezigen zijn iOS 6 en Windows Phone 8, daarvoor is nog geen goedkeuring verleend. Een woordvoerder van Defensie verklaarde dat iOS 6 binnen twee weken goedkeuring zal krijgen, indien het veilig zal blijken. Ook andere mobiele apparaten en besturingssystemen worden op het moment gekeurd.