De dag waarvan je wist dat die zou gaan komen, de dag dat BlackBerry de overstap zou gaan maken naar Android was onvermijdelijk. Toch kiest het bedrijf er niet voor om alles over boord te gooien en in Android te stappen, in plaats daarvan kiest het voor een samenwerking met Samsung om de enterprise-diensten van de Canadese fabrikant ook op Android te kunnen aanbieden. De bedrijven gaan de beveiligingstechnologieën van BlackBerry toevoegen aan Knox. Knox is de beveiligde Android-omgeving van Samsung.

BlackBerry heeft gisteren aangekondigd dat het samenwerkt met Samsung om de technologieën, waaraan de Canadese fabrikant zijn grootste successen heeft te danken, te implementeren in Android. Om precies te zijn versterkt BlackBerry de beveiligde Android-omgeving Knox. De enterprise-diensten van BlackBerry waarbij data versleuteld wordt opgeslagen maar er ook versleuteld wordt gecommuniceerd tussen twee toestellen is jarenlang erg populair geweest bij overheden en grote bedrijven.

Er zijn dan ook nog steeds veel bedrijven die hun personeel voorzien van BlackBerry’s en dat is puur vanwege de veiligheid. Het is echter wel zo dat veel van die bedrijven inmiddels op zoek zijn naar een alternatief en vinden dat bij bijvoorbeeld Apple, Microsoft of Samsung met Knox. Toch is de veiligheid van de BlackBerry-smartphones nog steeds de beste ter wereld, om die reden kiest Samsung waarschijnlijk dan ook voor een samenwerking met de Canadese fabrikant. Voor Samsung betekent het, dat Knox nog veel veiliger zal worden en het zakelijk beter aan de man te brengen is. Voor BlackBerry betekent dat dit een goede bron van inkomsten, want BlackBerry kan de Enterprise-diensten straks ook op Android aanbieden.

De bedoeling is dat de nieuwe versie van Knox met daarin de technologie van BlackBerry begin volgend jaar beschikbaar komt op Android-smartphones van Samsung.

Lees hier onze review van Samsung Knox 2.0.