1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Gebruikers van de iOS-app van Tumblr, een populair microblogplatform, wordt aanbevolen de app te updaten en hun wachtwoord te veranderen.

Er is een beveiligingsupdate uitgebracht voor de iOS-app van het platform, omdat er een lek in zat. Het was namelijk mogelijk om in sommige versies van de app wachtwoorden op lokale netwerken te onderscheppen.

Een woordvoerder van Tumblr laat op hun weblog weten: "Eerder vandaag is Tumblr op de hoogte gesteld van een beveiligingslek aanwezig in onze iOS-app. We hebben direct een update uitgebracht die het probleem oplost en onze getroffen gebruikers ervan op de hoogte gesteld. We nemen zulk soort incidenten zeer serieus en hebben spijt van deze fout."

iOS 7-gebruikers krijgen de update automatisch dankzij de nieuwe automatische-updatefunctie van de App Store. Alle overige gebruikers zullen zelf even naar de App Store moeten om versie 3.4.1 van de Tumblr-app te installeren.

De Android-app heeft geen update ontvangen en lijkt niet vatbaar voor het probleem.

Tumblr is een van ’s werelds populairste blogplatformen. Het is in juni door Yahoo! voor een bedrag van 1,1 miljard dollar overgenomen. De site waar gebruikers hun eigen microblog kunnen aanmaken heeft meer dan 300 miljoen unieke bezoekers per maand, heeft elke dag 120.000 nieuwe leden en elke seconde 900 nieuwe posts.