1 min

Blogplatform Tumblr komt met een gloednieuwe feature. Gebruikers kunnen nu live video’s maken, met behulp van mediapartners YouTube, YouNow, Kanvas en Upclose. Tumblr werkt met hen samen om een ”publicatie- en ontdekkingsplatform voor live video’s” op te bouwen, dat geheel op smartphones gericht is.

Tumblr heeft dus niet een geheel eigen videodienst opgebouwd. In plaats daarvan integreert het een reeks andere diensten in het eigen platform. Binnen de Android en iOS-app is het mogelijk om live videostreams van gebruikers op de microblog te plaatsen. Overigens werkt de YouTube-integratie op dit moment enkel op Android-toestellen. Aan de iOS-ondersteuning wordt nog gewerkt.

De functie maakt het mogelijk om als iemand een live video plaatst, een notificatie te geven. Tumblr stuurt een notificatie naar de mobiele telefoon, om gebruikers erop te wijzen dat ze een nieuwe video kunnen bekijken. Mocht de gebruiker een live video moment missen, wordt deze opgeslagen zodat deze later teruggekeken kan worden. Net als andere posts kunnen live video’s ook gedeeld worden op de microblog.

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe mogelijkheid van Tumblr moet er op het mobiele toestel de app van een partner gezet worden, YouTube, Upclose, Kanvas of YouNow. Binnen de apps krijgen gebruikers nu de mogelijkheid om bij instellingen het delen via Tumblr in te stellen. Er zit geen grens aan hoe lang video’s mogen zijn.