De Britse overheid heeft besloten het gebruik van iPads gedurende belangrijke vergaderingen te verbieden. Dat meldt de Britse Telegraph in een verslag afgelopen weekend.

Vorige week werd op een vergadering binnen de Britse overheid, waarbij een kostenbesparing op de digitale afdeling van de overheid centraal stond, besloten dat alle iPads van de aanwezigen moesten worden ingeleverd.

Met het besluit om het gebruik van de iPad te verbieden zou de Britse overheid proberen te voorkomen dat deze mobiele apparaten zouden kunnen worden gebruikt voor spionagedoeleinden. Naast het verbod op iPads tijdens belangrijke vergaderingen, worden ministers tevens geacht hun mobiele telefoon in een met lood beklede opbergdoos te plaatsen, zodat deze geen signalen meer kan ontvangen of verzenden.

Hierbij noemt de Telegraph de landen China, Iran, Pakistan en Rusland als landen die de technologie zouden bezitten die het mogelijk maakt de microfoon van de iPad te gebruiken om op grote afstand gesprekken af te luisteren. Hierbij zou het zelfs niet uitmaken of de iPad aan of uit staat.

Opvallend is dat de Britse geheime dienst, de GCHQ, recentelijk heeft besloten de handen ineen te slaan met de geheime diensten in onder andere Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zweden.