1 min

Tijdens een speech verklapte de Amerikaanse president Barack Obama dat hij vanwege veiligheidsredenen geen iPhone meer mag gebruiken.

Aangezien Barack Obama statistisch gezien één van de meest gevaarlijke beroepen van de wereld bekleedt, is het niet verwonderlijk dat hij aan bepaalde veiligheidsmaatregelen verbonden is. Naast een klein leger van beveiligers en een verstevigd voertuig blijkt eveneens de mobiele telefoon van de Amerikaanse president aan bepaalde eisen te moeten voldoen. Hierbij is de iPhone van Apple voor de president uitgesloten.

Gedurende een speech die president Obama gisteren hield voor een groep jongeren, verklaarde hij dat het hem vanwege veiligheidsredenen niet is toegestaan een iPhone te hebben. Wel is bekend dat Obama gebruikmaakt van een BlackBerry-smartphone.

Drie jaar terug heeft Obama zich nog sterk moeten maken om zijn BlackBerry te mogen behouden. Uiteindelijk is destijds overeengekomen dat de president dit toestel met een maximum aantal van tien contacten mag gebruiken. Hierdoor zou hij toch nog mobiel kunnen communiceren met enkele leden van zijn staf, goede vrienden en naast familie.