1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een advocaat heeft Apple opgeroepen om de Activation Lock van iOS 7 standaard te activeren. Activation Lock is een beveiliging die ervoor zorgt dat een iOS-apparaat alleen naar de fabrieksinstellingen kan worden teruggezet wanneer het wachtwoord van de gebruiker wordt opgegeven.

Apple biedt al langere tijd de Find my iPhone-functie voor iOS-apparaten. Voordat iOS 7 beschikbaar kwam, was het echter nog relatief eenvoudig om een iOS-apparaat te herstellen naar de fabrieksinstellingen. Sinds iOS 7 (review) moet daar een wachtwoord voor worden opgegeven, anders wordt het apparaat niet hersteld. Daardoor wordt het stelen van een iOS-apparaat een stuk minder aantrekkelijk, omdat het doorverkopen sterk bemoeilijkt wordt.

Advocaat George Gascón heeft aan de hand van een klein onderzoek uitgevogeld dat zo’n 79 procent van de iPhone-eigenaren Activation Lock ingeschakeld hebben. Omdat dat percentage al zo hoog ligt, vindt Gascón het aannemelijk dat de meeste gebruikers de functie actief willen hebben en dat deze daarom automatisch ingeschakeld zou moeten zijn.

We moeten hierbij opmerken dat het onderzoek slechts 313 mensen uit San Francisco betreft. San Francisco is daarbovenop vergeven met technisch gezinde individuen die een dergelijke functie ook eerder zullen inschakelen. Desalniettemin zou het standaard inschakelen van de Activation Lock een nekslag zijn voor dieven, waarbij iOS-apparaten lange tijd gewilde doelwitten zijn geweest.

Wil je meer weten over hoe je je iOS-apparaat beveiligt tegen diefstal? Lees dan onze handleiding: Bescherm je iPad, iPhone en MacBook tegen verlies