Microsoft geeft raad over Internet Explorer-bug

In navolging van advies van Team High Tech Crime en Symantec komt nu ook Microsoft zelf met raad over de kwetsbaarheid in Internet Explorer. Het advies verschilt echter niet van dat van de andere partijen.

Gebruikers kunnen in feite drie maatregelen nemen om de kwetsbaarheid buitenspel te zetten. Microsoft laat wat ons betreft wel de beste optie achterwege. Het meest raadzame advies is namelijk om tijdelijk te stoppen met het gebruiken van Internet Explorer, omdat de kwetsbaarheid enkel in die webbrowser zit. In plaats van Internet Explorer kunnen gebruikers bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Opera installeren.

Het advies dat Microsoft wel geeft is ten eerste het inschakelen van de Uitgebreide Veilige Mode, welke in Internet Explorer 10 werd geïntroduceerd. Gebruik je een eerdere versie, dan kan je vgx.dll in het register van Windows uitschakelen om aanvallen te voorkomen. Microsoft beschrijft op een speciale webpagina hoe je beide stappen kan ondernemen. Ook vind je hier nog enkele andere acties die je kunt ondernemen.

De consequentie van de maatregelen die Microsoft biedt is wel dat de gebruiker een deel van de functionaliteit van Internet Explorer zal verliezen. Daarom ziet Techzine de optie voor een andere browser als de beste. Wel is het zo dat bepaalde websites enkel functioneren in Internet Explorer. Mocht je dus gebruik willen maken van zo’n website, zorg er dan voor dat je één van de andere twee acties hebt ondernomen.