Symantec komt met oplossing voor exploit Internet Explorer

Antivirusbedrijf Symantec heeft als eerste een oplossing voor het voorkomen van problemen die veroorzaakt kunnen worden door een kwetsbaarheid in Internet Explorer. De oplossing is relatief simpel: er moet een .dll-bestand worden uitgeschakeld.

Gisteren bevestigde Microsoft een lek in alle versies van Internet Explorer. Het lek stelt kwaadwillenden in staat om op afstand code uit te laten voeren via een geheugenlek dat kan ontstaan. Microsoft heeft zelf nog geen oplossing aangedragen en het Team High Tech Crime raadt daarom het verdere gebruik van de browser sterk af.

Symantec is de eerste partij die met een oplossing komt, namelijk het uitschakelen van een dll-bestand. Het gaat om vgx.dll, welke ondersteuning voor de programmeertaal VML mogelijk maakt. Natuurlijk heeft deze oplossing wel als gevolg dat legitieme applicaties eveneens geen gebruik kunnen maken van elementen die deze programmeertaal gebruiken.

Meer informatie is terug te vinden in het blogbericht van Symantec. Daar is ook een batch-bestand te vinden voor systeembeheerders.