Een Duitse veiligheidsexpert heeft uitgevonden dat bijlagen uit e-mailberichten niet versleuteld worden opgeslagen door iOS-apparaten. Apple beweerde op de eigen website dat dit wel het geval is, maar onderkent het manko.

Andreas Kurtz voorzag een iPhone van een mailaccount met IMAP-verbinding en stuurde vervolgens enkele mails naar deze account. Daarna schakelde hij de smartphone van Apple uit en voorzag hij zichzelf via SSH van toegang tot de gegevens. Vervolgens bleek dat bijlagen simpelweg als platte tekst opgeslagen worden in de map met e-mails.

Om te controleren of er überhaupt wel encryptie was ingeschakeld, probeerde Kurtz andere beveiligde mappen te openen, maar dat bleek zonder succes. Het probleem werd gevonden in de meest recente versie van iOS, versie 7.1.1.

Toen Kurtz contact opname met Apple, bleek het bedrijf al op de hoogte te zijn van de fout. Het is echter nog onduidelijk wanneer het bedrijf uit Cupertino het probleem zal oplossen. Kurtz verwacht dit snel zal gebeuren, gezien de ernst voor zakelijke gebruikers.