1 min

Google heeft het mobiele beveiligingsbedrijf Divide overgenomen. Divide maakt software waarmee bedrijven de smartphones van hun personeel kunnen beheren. De software van Divide zorgt ervoor dat de persoonlijke en zakelijke apps en data van elkaar worden gescheiden, ook draaien de apps in een sandbox zodat de gegevens niet zomaar uitgelezen kunnen worden door kwaadwillenden.

Hoeveel Google heeft betaald voor het bedrijf is niet duidelijk. Divide bestond vier jaar en had eerder al een investering van 25 miljoen dollar ontvangen van Google Venture Capital. Android is op dit moment het mobiele besturingssysteem waar de meeste malware voor wordt ontwikkeld, daarnaast heeft Google met Android zakelijk nog niet heel veel te bieden. Daar kan de overname van Divide verandering in brengen, de werknemers van Divide zijn allemaal toegevoegd aan het Android-team van Google.

Waarschijnlijk zullen de technieken van Divide op termijn in Android worden geïntegreerd en krijgen bedrijven meer mogelijkheden om Android-toestellen te beheren. Op dit moment is Samsung de enige met een vergaande zakelijke strategie voor Android, eerder dit jaar lanceerde het Knox 2.0, een beveiligde zakelijke omgeving op een Android-smartphone. Techzine schreef een uitgebreide review over Knox.