De Chinese hackersgroep Pangu heeft een jailbreak uitgebracht voor iOS 7.1.1. Met deze jailbreak kunnen iPhone en iPad-gebruikers hun toestel jailbreaken en zo de beveiliging van Apple omzeilen. Op dit moment is de jailbreak alleen nog beschikbaar voor Windows maar er wordt al gewerkt aan een Mac-versie.

De jailbreak is te vinden op de website van Pangu in het Chinees, maar gelukkig is er ook een Engelse versie voor de mensen die geen Chinees kunnen lezen. De jailbreak is ongeveer 80MB en werkt zoals eerder aangegeven alleen in Windows. De jailbreak is geschikt voor de volgende toestellen: iPad/iPad Air, iPad Mini, iPhone 5s / 5c / 5, iPhone 4s/ 4 en iPod Touch.

De Pangu jailbreak installeert nadat het toestel is gekraakt de alternatieve App Store Cydia en eventueel nog een Chinese App Store. Hierin zijn veel gekraakte apps te vinden, waarvoor niet langer betaald hoeft te worden, of die aanpassingen doorvoeren in je toestel die normaliter niet mogelijk zijn.

Apple is momenteel bezig met het beta programma van iOS 8, of de jailbreak eenvoudig is aan te passen naar iOS 8 zal de toekomst moeten leren. Apple zal in elk geval deze jailbreak gaan onderzoeken en indien mogelijk blokkeren.