Niet lang na het verschijnen van de Evasi0n-jailbreak voor iOS 7 is de standaard Chinese downloadwinkel verwijderd. In deze downloadwinkel, die enkel voor de Chineestalige iPhones verscheen, waren gekraakte applicaties te verkrijgen.

Het team van Evad3rs heeft dit weekend een methode vrijgegeven om iOS 7 (review) te kunnen jailbreaken. Door middel van deze kraak kunnen gebruikers van mobiele apparaten met dit besturingssysteem applicaties installeren, die niet officieel door Apple zijn goedgekeurd. Dit is mogelijk door de ingebouwde beveiliging te omzeilen.

Bij de mobiele apparaten met iOS 7 die Chinees als standaardtaal hebben ingesteld, verscheen de Chinese downloadwinkel TaiG in plaats van Cydia. In de overeenkomst die het team van Evad3rs met TaiG gesloten had, stond onder andere dat er geen gekraakte applicaties in deze TaiG zouden worden aangeboden. De ontwikkelaars van de Evasi0n-jailbreak zouden hiervoor naar verluidt een vergoeding in de vorm van een miljoen dollar krijgen, omgerekend zo’n 731.000 euro.

Op de website van Evasi0n is echter kenbaar gemaakt dat de downloadwinkel TaiG zich niet aan de afspraak gehouden heeft. Om die reden is TaiG uit de jailbreak gehaald. De ontwikkelaars van de jailbreak hebben aangegeven dat ze het kraken van mobiele applicaties juist wil tegengaan.