BlackBerry’s CEO John Chen heeft zich kritisch uitgelaten over Google’s besluit om Samsung’s Knox te integreren in Android. Volgens Chen doet Google niet genoeg om de veiligheid van Android te bevorderen.

Google maakte tijdens de I/O-beurs eind vorige maand bekend dat een deel van de Knox-beveiliging van Samsung in Android L zal worden gebakken. Dat moet de veiligheid voornamelijk voor zakelijke gebruikers aanzienlijk bevorderen.

Volgens CEO John Chen is de aanpak niet voldoende: "Hoewel we de plannen van Google en Samsung toejuichen, denken wij niet dat het genoeg is voor bedrijven die veiligheid hoog in het vaandel hebben. Kijk liever naar bedrijven die letterlijk al drie decennia in veiligheid en productiviteit hebben gestoken. Kijk niet naar bedrijven die enkel over veiligheid praten, kijk naar bedrijven die het ook werkelijk weten te bieden."

Waarom BlackBerry vindt dat Google niet genoeg doet met de integratie van Knox is onduidelijk. Daarover wordt in het officiële blogbericht niets vermeld.

BlackBerry heeft de afgelopen jaren een groot marktaandeel moeten inleveren, sinds de opkomst van Android en iOS. Het bedrijf staat echter nog altijd bekend om het bieden van goede beveiliging, wat vanwege het open karakter bij Android vooralsnog absoluut niet het geval is. Het is nog afwachten of dat met Android L zal veranderen.