De Verenigde Staten (VS) heeft besloten om de beveiliging op te schroeven voor vliegreizen. Iedereen die naar de VS vliegt moet voortaan bij de beveiligingscontrole al zijn elektronische apparaten kunnen aanzetten. Apparaten als smartphones, tablets en laptops moeten dus opgeladen zijn voordat je aan de reis begint. Kan je een van je apparaten niet inschakelen dan mogen deze niet mee het vliegtuig in.

De Verenigde Staten verplichten luchthavens elders in de wereld dan ook strenger te controleren voor vluchten richting het land. Zo heeft Schiphol al laten weten strenger te controleren voor reizen richting de VS. Vanaf nu moeten alle mobiele apparaten over voldoende acculading beschikken om aangezet te kunnen worden. Volgens de VS is het mogelijk om de accu of batterij in een toestel te vervangen door een explosief en dat kan de nodige problemen in de lucht veroorzaken. Als een toestel aangezet kan worden is er geen ruimte meer over voor een dergelijk explosief.

Indien mensen over toestellen beschikken met een lege batterij mogen deze niet langer mee het vliegtuig in. Het is niet de eerste keer dat de VS controleert of elektrische apparaten wel functioneel zijn, maar het is wel de eerste keer dat het een dergelijke controle buiten de VS verplicht stelt.