1 min

Samsung’s beveiligde Android-omgeving Knox heeft de grens van 4 miljoen actieve gebruikers gepasseerd. Knox begint langzaam steeds bekender te worden in de enterprisemarkt en de adoptie van Knox versneld. Vorig jaar mei maakte Samsung bekend dat Knox 1,8 miljoen gebruikers had.

Samsung Knox is inmiddels beschikbaar op 24 Samsung-smartphones, het eerste toestel met Knox was de Samsung Galaxy S4 (review) in 2013, vorig jaar mei werd Knox 2.0 geïntroduceerd met de Galaxy S5 (review). Alles bij elkaar zijn er nu 87 miljoen smartphones in omloop die gebruik kunnen maken van Knox, waarvan vier miljoen dat actief doen.

Samsung heeft inmiddels aangekondigd dat het samenwerkt met BlackBerry om de Knox-container en het beveiligingsplatform te integreren in WorkLife en SecuSuite van BlackBerry. BlackBerry is druk bezig om de overstap te maken naar Android en alle hoog aangeschreven beveiligingsoplossingen van het bedrijf beschikbaar te maken op Android. Android for Work en Knox zullen ook worden ondersteund door deze systemen, hoe groot de rol van Knox echter gaat zijn is nog niet duidelijk.

De laatste tijd duiken er steeds meer grote beveiligingslekken op in Android en voor fabrikanten is het vrijwel onmogelijk om alle toestellen binnen een kort tijdbestek te voorzien van patches. Het is voor bedrijven dan ook van belang dat ze investeren in een enterprise-oplossing zoals Knox om ervoor te zorgen dat zakelijke gegevens veilig zijn opgeslagen en niet zomaar in handen van kwaadwillenden kunnen vallen.

Lees ook onze uitgebreide review over Samsung Knox.