1 min

Zojuist is bekend geworden dat Microsoft de puin van Lenovo opruimt. Lenovo installeerde de Superfish-adware voor op systemen en creëerde daarmee een beveiligingslek waarmee communicatie tussen de gebruiker en beveiligde websites kon worden afgevangen. Microsoft heeft nu een update verspreidt naar Windows Defender en geeft deze software daarmee de mogelijkheid Superfish van het systeem te verwijderen en alle SSL-certificaten te herstellen.

Microsoft moet gedacht hebben dat als Lenovo zijn eigen troep niet opruimt, dan zullen wij onze Windows-gebruikers maar helpen. Microsoft heeft een update uitgebracht voor Windows Defender die de beveiligingssoftware in staat stelt om de Superfish-adware van het systeem te verwijderen en ook de SSL-certificaten te herstellen.

Lenovo weigerde tot dusver te erkennen dat ze de fout in waren gegaan met de Superfish-adware, inmiddels staat er op de Lenovo-website te lezen dat er een theoretische kans is op een beveiligingslek, maar van excuses is nog steeds geen sprake. Lenovo blijft volhouden dat het een service wilde verlenen aan zijn gebruikers. Iets waar ik vanmorgen uitgebreid gehakt van heb gemaakt met mijn blog.

Microsoft schiet de Windows-gebruikers met een geïnfecteerde Lenovo-laptop nu te hulp. Hopelijk is dit een les voor alle fabrikanten en worden we eindelijk verlost van al die voor geïnstalleerde troep op nieuwe computersystemen. Inmiddels kan je via de volgende link testen of jouw Lenovo-laptop is geïnfecteerd.