1 min

Samsung heeft aan VentureBeat laten weten dat er binnen enkele dagen een nieuwe patch beschikbaar komt via Samsung’s eigen updatedienst die ervoor moet zorgen dat Windows Update weer geactiveerd wordt op de Samsung laptops.

Vorige week kwam Samsung negatief in het nieuws nadat een Microsoft-medewerker melding maakte dat Samsung op zijn laptops Windows Update heeft uitgeschakeld via een eigen updatedienst. Samsung installeert op zijn laptops ook software waarmee het zelf updates kan leveren aan systemen, om bijvoorbeeld meegeleverde software te updaten.

Via deze updatedienst had Samsung nu ook een update verspreid die Windows Update plat legt. Gebruikers waren na het installeren van de Samsung-update niet langer in staat hun systeem bij te werken via Windows Update. Middels een chatsessie met een Samsung-medewerker kwam naar voren dat dit te maken had met USB-drivers die Microsoft via Windows Update verspreid. Deze zouden niet goed functioneren op sommige systemen dus had Samsung besloten dan maar Windows Update uit te zetten.

Samsung laat nu weten met een patch te komen om het op te lossen en Windows Update weer in te schakelen.