1 min

Google heeft tijdens de Black Hat-beveiligingsconferentie in Las Vegas bekendgemaakt dat het ernstige lek dat in Android is gevonden nog deze maand wordt gepatched in honderden toestellen. Google heeft daarover afspraken gemaakt met de fabrikanten.

Vorige week werd er bekendgemaakt dat er opnieuw een ernstig lek is gevonden in Android waar vrijwel alle toestellen gevoelig voor zijn. Het lek heeft inmiddels de naam stagefright gekregen omdat het in de videospeler van Android zit.

In het verleden zijn vaker groter beveiligingslekken gevonden in Android die vervolgens nooit werden gepatched omdat fabrikanten daar simpelweg de mankracht niet voor hebben. Dat kwam Google op flinke kritiek te staan en dat lijkt de fabrikant deze keer te willen voorkomen.

Het heeft dan ook afspraken gemaakt met de fabrikanten dat honderden toestellen nog deze maand voorzien gaan worden van een patch waardoor stagefright niet langer misbruikt kan worden. Volgens Google krijgen honderden toestellen de update over-the-air.

Volgens een onvolledige lijstje zal Samsung de toestellen vanaf de Galaxy S3 en Note 3 gaan voorzien van een patch, Google zal zelf de Nexus 4, 5, 6, 7, 7v2, 9 en 10 gaan patchen, LG voorziet de LG G2, G3 en G4 van een update, HTC gaat de One M7, M8 en M9 patchen. Sony voorziet de Sony Xperia Z2 en nieuwer van een patch. Daarnaast worden nog honderden andere toestellen voorzien van een update.

Veiligheid wordt steeds belangrijker en fabrikanten doen steeds meer moeite om hun toestellen tijdig te voorzien van updates.