1 min

Tags in dit artikel

, ,

IT-dienstverlener Atos neemt het adviesbureau EcoAct over. Het Franse EcoAct specialiseert zich in het ontwikkelen van nieuwe strategieën voor koolstofreductie. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

De missie van EcoAct is om klanten te helpen CO2-neutraal te worden door strategieën te leveren voor koolstofreductie. Het adviesbureau helpt overheden en bedrijven hun CO2-voetafdruk te verminderen door hen te adviseren over het bevorderen van bosbehoud, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en het uitoefenen van duurzame landbouw.

Atos is een IT-dienstverlener op het gebied van digitale transformatie en beschikt over 110.000 werknemers. Volgens Thierry Fornas en Gerald Maradan, de mede-oprichters van EcoAct, zal het bedrijf profiteren van de technische kennis en wereldwijde dekking van Atos.

CO2-neutraal

Met de gecombineerde kennis van de twee bedrijven kunnen koolstofarme organisaties beter begeleid worden in hun zoektocht naar een volledige CO2-neutrale organisatie. Bedrijfsleiders kunnen nu gemakkelijker nieuwe strategieën toepassen om de klimaatproblemen tegen te gaan.

EcoAct en Atos zullen als onderdeel van de integratie een Decarbonization Excellence Center bouwen in Parijs die organisaties wereldwijd moet helpen met het bevorderen van hun klimaatambities.

Elie Girard, CEO van Atos, zegt: “Door de leidende positie van EcoAct in consultancy op het gebied van klimaatstrategie en projectontwikkeling te combineren met ons portfolio van oplossingen en diensten gericht op decarbonisering, kunnen we onze klanten helpen bij hun ambities voor het terugbrengen van hun CO2-voetadruk naar nagenoeg nul.”